Vandaag, 20 mei 2020, was het dan zover. Een uitbreiding van de samenwerking tussen Vabi en Invent werd bekrachtigd met het ondertekenen van een nieuwe partnerovereenkomst.

Beide partijen werken al sinds 2008 samen als strategische partners voor energiebeleid. De nieuwe overeenkomst richt zich op Gebouw Informatie Management (GIM). Het inrichten, verzamelen, implementeren en onderhouden van overige gebouwinformatie naast de energiedata is een mooie en logische toevoeging van zowel Vabi als Invent. De behoefte voor veel van onze opdrachtgevers om de NEN2580, middels Digital Twins, duurzaam op orde te hebben, maakt dit het juiste moment voor de lancering van het Gebouw Informatie Platform door Vabi en de hierop af te stemmen dienstverlening door Invent.

Ondertekening contract Invent VabiFoto: links - Joop Eising, Invent | rechts - Gerard Bergers, Vabi


Rol van Vabi

Vabi heeft een intelligent platform ontwikkeld, Vabi Vastgoeddata dat wordt gebruikt voor de opslag en uitwisseling van Gebouw Informatie Management middels Digital Twin. Met name vastgoedbeheerders en corporaties houden zich bezig met Gebouw Informatie Management (GIM). Door een samenwerking aan te gaan met Vabi doen we er alles aan om GIM voor onze klanten zo goed en beheersbaar mogelijk te maken. De uitwisseling van gebouwinformatie wordt steeds intensiever en er zijn steeds meer partijen bij betrokken, waardoor gebouwinformatie steeds 'rijker' en betrouwbaarder wordt. Door de toepassing van deze intelligente software wordt de uitwisseling van informatie steeds eenvoudiger. 

Rol van Invent

Invent speelt in haar dienstverlening een cruciale dan wel leidende rol als het gaat om het actief verzamelen, aanvullen en beheren van kwalitatieve gebouwinformatie bij haar klanten. Bij de woningcorporaties is Invent reeds bekend met de protocollen en systemen. Hier heeft de klant één aanspreekpunt, zonder tussenkomst van externe partijen, waardoor communicatielijnen kort zijn en woningcorporaties worden ontzorgd bij gebouwinformatie processen. In deze hoedanigheid gaat Invent ook met nieuwe klanten aan de slag om het Gebouw Informatie Management zo in te richten dat informatie optimaal benut kan worden. Concreet helpt Invent met:

  • Advisering & implementatie
  • Procesinrichting en - begeleiding
  • Inrichting van dashboards
  • Verrijking (op basis van inspecties, offline bronmaterialen, upload van bestaande informatie etc.)
  • Controles
  • Rapportages
  • Realisatie van datakoppelingen

20200519 gebouwinformatieplatform

Rolverdeling Invent en Vabi

Invent verzamelt en beheert alle Gebouw Informatie Management processen in samenwerking met haar klanten. Vabi neemt een faciliterende rol in. Zij scheppen de context om optimaal te kunnen werken met Gebouw Informatie Management. "We zien dat hier de toekomst ligt en zijn dan ook erg enthousiast over de mooie en logische toevoeging op onze huidige dienstverlening", aldus Joop Eising.

Informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over de samenwerking of wat deze intelligente software voor uw organisatie kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant