Op 25 mei is de stichting KEGO opgericht. KEGO neemt het stokje over van FedEC om het huidige epa-adviesplatform.nl klaar te maken voor de nieuwe bepalingsmethode energieprestatie gebouwen volgens de NTA 8800 die per 1 januari 2021 wordt ingevoerd. Ter voorbereiding neemt KEGO per 1 juli het platform al over.

 Epa-adviesplatform.nl werd in 2017 opgericht door adviseursvereniging FedEC om inhoudelijke vragen van adviseurs over de opnameprotocollen voor woningen en gebouwen te kunnen beantwoorden. Het platform bevat de volledige ISSOpublicaties alsmede een toelichting van deskundige FedEC-adviseurs. Het huidige epa-adviesplatform.nl wordt geleid door coördinatoren, die de vragen voorleggen aan een Expertteam ter beantwoording. Omdat er per 1 januari een nieuwe methode in werking treedt en het aantal adviseurs naar verwachting zal toenemen werd besloten tot een groter draagvlak voor het platform. Adviseurs hebben toegang tot het platform op basis van hun QBISnl-vermelding en diplomanummer. Adviseurs die nu al gebruik maken van het platform kunnen hiervan gewoon gebruik blijven maken. Nieuwe adviseurs kunnen zich via de site aanmelden.

Logo KEGO compleet transparant

Per 1 juli beantwoordt het Expertteam vragen over de bestaande methodiek, maar ook over de nieuwe methodiek. In de komende maanden zullen de nieuwe ISSO-publicaties en andere relevante stukken opgenomen worden in het platform. Ook wordt de software waarop het platform draait verbeterd. Bovendien wordt de tenaamstelling gewijzigd in energieprestatie-adviesplatform.nl. De stichting KEGO is opgericht door ISSO, InstallQ, FedEC en AvEPA. KEGO staat voor Kenniscentrum Energieprestatie Gebouwde Omgeving. Het bestuur bestaat uit Michel Verkerk (ISSO), Wil van Ophem (InstallQ) Isabelle Sternheim (FedEC) en Hugo Breuers (AvEPA). Wil van Ophem (InstallQ) en Kees Arkesteijn (BCRG) zijn vanwege hun achtergrondkennis nauw betrokken bij de oprichting. Het bestuur heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de structuur, financiering en werkwijze van het platform. Het expertteam is uitgebreid, er zijn extra coördinatoren aangetrokken en er zijn deskundigen uitgenodigd om het nieuwe platform te vullen.

Gezien de COVID19 uitbraak kan het voornemen van het bestuur om een feestelijk lancering van de oprichting van de stichting KEGO met een ‘sneak preview’ in het nieuwe platform geen doorgang vinden. In het najaar wordt opnieuw naar een datum gezocht.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant