Opdrachtgever Zorgroep Noorderboog had de wens om de twee gebouwen aan de Reestlaan 4 t/m 98 in Meppel te renoveren. Na een intensief bouwteamtraject is de opdrachtgever erin geslaagd om een ambitieus plan te ontwikkelen binnen de gestelde kaders. 

De woningen zijn sterk verouderd en voldoen qua plattegrond niet meer aan de huidige maatstaven, daar komt nu verandering in.

De woningen worden opnieuw ingedeeld, zodat deze rolstoeltoegankelijk zijn en er ook aan een eventuele zorgvraag op de juiste manier invulling kan worden gegeven. De keuken, het toilet en de badkamer worden vernieuwd. Daarnaast wordt de installatie up-to-date gemaakt. Onder andere met het verbeteren van de ventilatie in de woning, het individueel bemeteren van verbruik en het treffen van legionella preventieve maatregelen.

Recent zijn de contracten met aannemer Draisma uit Apeldoorn en installateur HulstFlier uit Zwolle getekend. Nadat Kreuze uit Meppel de afgelopen periode heeft zorggedragen voor de asbestsanering en de (interne) sloopwerkzaamheden, is er nu volop gestart met de renovatie van het eerste woongebouw met 24 appartementen. De werkzaamheden worden continu afgestemd met de huidige bewoners die in het aangrenzende gebouw verblijven. Middels intensief overleg tussen de woonconsulenten met deze bewoners wordt geprobeerd hun zorgen tot een minimum te beperken.

Het doel is om na de zomervakantie het eerste gebouw op te leveren. Hierna vindt de interne verhuizing van de huidige bewoners plaats. In het najaar start Kreuze met de asbestsanering en sloopwerkzaamheden in het tweede gebouw. Doel is om het gehele project in het tweede kwartaal van 2021 op te leveren.

20200702 renovatie48 appart

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant