Per 1 januari is de nieuwe rekenmethodiek NTA van kracht. Dit houdt onder meer in dat er vanaf 1 januari 2021 een meer uitgebreide opname door een vakbekwame energieadviseur aan huis nodig is.

De energieprestatie kan hiermee nauwkeuriger worden vastgesteld. Hierdoor krijgen potentiële huurders en kopers een beter inzicht in de energieprestatie en hiermee ook de verwachte energierekening. Tevens wordt hiermee de woningwaarde van de woning meer inzichtelijk.

Voordelen nieuw label per 1 januari 2021

Om aan de Europese richtlijn te voldoen moet de energieprestatie op het energielabel uitgedrukt worden in kWh/m2.jr. Tevens moet de bepalingsmethode worden beschreven conform NTA 8800.

Consumenten die een woning gaan kopen of huren, hebben belang bij betrouwbare informatie over de energiezuinigheid van de woning. Dit heeft immers invloed op de toekomstige energierekening en voor kopers op de woningwaarde. Het nieuwe label voorziet hierin en heeft de volgende voordelen:  

  • Maakt informatie toegankelijk.
  • Geeft inzicht in de onderdelen van de woning, die vanuit oogpunt van energiezuinigheid en duurzaamheid niet goed scoren.
  • Geeft betere en gerichtere aanbevelingen aan de woningeigenaar om deze te verbeteren, bij onder meer de vervanging van installaties.
  • Tot slot: krijgt het label een steeds grotere economische waarde.

20200716 energiebesparing verkleind

Vragen?

Heeft u vragen over de veranderingen die optreden met betrekking tot NTA 8800, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant