Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1381

Op 23 februari om 14.30 uur tot 15.30 uur organiseert samenwerkingspartner Afdichtingindebouw een Webinar. Invent is gedurende het Webinar uitgenodigd als gastspreker. Tijdens het Webinar vertelt Invent u meer over het projectdossier. Dit is een dossier met bewijslast volgens de BENG-eisen.

Het vastleggen van de bewijslast moet gedaan worden door de opdrachtgever. Veelal komt het er op neer dat dit door de uitvoerende partijen op de bouwplaats gedaan zal worden. De verantwoordelijkheid op de controle van het dossier en de verwerking van de aangeleverde informatie ligt bij de EP-W adviseur.

Vervanger EPC (nieuwbouw) en EI-indicatoren bestaande bouw

Vanaf 1 januari 2021 wordt de EnergiePrestatie (EP) van gebouwen berekend volgens de nieuwe rekenmethodiek NTA 8800. De methode vervangt een aantal bestaande methoden voor nieuwbouw en bestaande bouw. Met de nieuwe rekenmethodiek worden de 3 EnergiePrestatie-indicatoren (EP1, EP2 en EP3) berekend uitgedrukt in kWh/m² per jaar. Tevens wordt de waarde voor de temperatuuroverschrijding bepaald (TOjuli). Deze uitkomsten worden getoetst aan de BENG-eisen conform het bouwbesluit.

Invent gecertificeerd

Vanaf 1 januari 2021 voeren gediplomeerde Detailadviseurs van Invent de EP-berekeningen uit. Wij zijn als bedrijf gecertificeerd bij SKW certificatie.

20210128 webinar

Interesse?

Bent u aannemer of architect, wilt u het Webinar bijwonen? Dan kunt u zich hier registreren.