Per 1 januari wordt de EnergiePrestatie van een gebouw vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Een gebouw scoort op drie samenhangende indicatoren:

  • Hoeveel energie is er nodig voor een comfortabel binnenklimaat?
  • Hoe goed presteren de installaties?
  • Hoeveel procent van de energie komt van natuurlijke bronnen, zoals wind en zon?

Energielabel bevat uitvoerige informatie

Het vernieuwde energielabel ontvangt u, op basis van het vastgestelde label, een uitvoerige toelichting, maar ook welke energiebesparende maatregelen u nog kunt treffen. Deze maatregelen worden gebaseerd op het label dat wordt vastgesteld.
U kunt hierbij denken aan het isoleren van: gevels, daken, vloeren, ramen en buitendeuren. Ook wordt er een advies afgegeven over verwarmingsinstallaties. Waarbij verschillende opties worden aangedragen en toegelicht. Tevens zijn er mogelijkheden om duurzaam om te gaan met warm water. Een voorbeeld hiervan is: een warmteterugwinning uit douchewater. Tot slot kunt informatie teruglezen over zonnepanelen, ventileren en koelen van uw woning of pand.

20210204 vernieuwd Energielabel

Voordelen energielabel

Het energielabel heeft een tal van voordelen wanneer u uw woning / pand gaat verkopen of verhuren.

  • De koper of verhuurder ziet gelijk hoe energiezuinig de woning of het pand is.
  • De verkoop kan versneld worden, indien er een positief energielabel is vastgesteld.
  • De koper of verhuurder krijgt een indicatie van de energiekosten van de woning of het pand.
  • De koper of verhuurder krijgt inzage wat hij of zij kan doen om de woning of het pand nog energiezuiniger te maken.Wanneer een energielabel aanvragen?

Wilt u uw woning of pand te koop zetten of verhuren dan is de verplichting om een geldig energielabel te hebben tijdelijk uitgesteld tot 1 juli 2021. Wel is het verplicht om bij overdracht van de verkoop of verhuur van de woning of pand een definitief energielabel te overhandigen.
U vraagt een energielabel aan wanneer uw woning geen geldig energielabel heeft. Ook kunt u uw bestaande energielabel vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat u uw huis energiezuiniger heeft gemaakt. Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Aanvragen Energielabel?

Dat kan via onze website energiecertificaat.nl. Heeft u aanvullende vragen neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant