Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1825

Per 1 januari wordt de EnergiePrestatie van een gebouw vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Een gebouw scoort op drie samenhangende indicatoren:

Energielabel bevat uitvoerige informatie

Het vernieuwde energielabel ontvangt u, op basis van het vastgestelde label, een uitvoerige toelichting, maar ook welke energiebesparende maatregelen u nog kunt treffen. Deze maatregelen worden gebaseerd op het label dat wordt vastgesteld.
U kunt hierbij denken aan het isoleren van: gevels, daken, vloeren, ramen en buitendeuren. Ook wordt er een advies afgegeven over verwarmingsinstallaties. Waarbij verschillende opties worden aangedragen en toegelicht. Tevens zijn er mogelijkheden om duurzaam om te gaan met warm water. Een voorbeeld hiervan is: een warmteterugwinning uit douchewater. Tot slot kunt informatie teruglezen over zonnepanelen, ventileren en koelen van uw woning of pand.

20210204 vernieuwd Energielabel

Voordelen energielabel

Het energielabel heeft een tal van voordelen wanneer u uw woning / pand gaat verkopen of verhuren.Wanneer een energielabel aanvragen?

Wilt u uw woning of pand te koop zetten of verhuren dan is de verplichting om een geldig energielabel te hebben tijdelijk uitgesteld tot 1 juli 2021. Wel is het verplicht om bij overdracht van de verkoop of verhuur van de woning of pand een definitief energielabel te overhandigen.
U vraagt een energielabel aan wanneer uw woning geen geldig energielabel heeft. Ook kunt u uw bestaande energielabel vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat u uw huis energiezuiniger heeft gemaakt. Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Aanvragen Energielabel?

Dat kan via onze website energiecertificaat.nl. Heeft u aanvullende vragen neem dan gerust contact op.