De nieuwe Vabi Assets Energie NTA 8800 is beschikbaar. Met de versie 8.1 is het mogelijk om vanuit een database bij opdrachtgevers de EnergiePrestatieberekeningen op te stellen en te registreren

Hiermee wordt de EnergiePrestatie van een gebouw bij de omgevingsvergunning en oplevering vastgelegd. 

Binnen deze versie wordt de aanwezige woningvoorraad vanuit Nader Voorschrift geconverteerd naar de NTA 8800. Hierbij wordt inzage gegeven van het te verwachten nieuwe energielabel bij een nieuwe registratie. Wel is het van belang dat er op woningniveau een aanvulling gedaan wordt, voordat de nieuwe registratie kan plaatsvinden.

Nieuwe look & feel

De look & feel van Vabi Assets Energie is ook aangepast. Hierbij heeft Vabi de wensen en behoeften van de gebruiker vertaald om te komen tot een gebruiksvriendelijk platform, waarbij de eenvoudige workflow in stand is gebleven.

20210211 Assets energie

Registreren volgens NTA 8800

De NTA 8800 rekenmethodiek is in deze software ingebouwd. Waarbij zowel de basis- als de detailmethode toegepast kan worden. Zo is het voor nieuwbouw en grootschalige renovatie verplicht om de detailmethode toe te passen. In geval van bestaande bouw volstaat de basismethode. Met de komst van de databaseversie is het registreren van meerdere woningen tegelijk eenvoudiger.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel aanvullende vragen of wilt u meer informatie ontvangen over Vabi Assets Energie dan helpen we u graag verder. U kunt hier geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl