Voor het opstellen van een EnergiePrestatie-berekening gebruiken we software dat hierop is ingericht. Afhankelijk van de aanvrager passen we de software Uniec3 toe. 

Indien de aanvrager, denk hierbij aan een aannemers of architecten, reeds gebruik maakt van Uniec3 dan ligt het voor onze EP-adviseurs voor de hand om deze software toe te passen.

EP-berekening voor bestaande bouw en nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2021 wordt de energieprestatie (EP) van gebouwen berekend volgens de nieuwe rekenmethodiek NTA 8800. De methode vervangt een aantal bestaande methoden voor nieuwbouw en bestaande bouw. Met de nieuwe rekenmethodiek worden de 3 energieprestatie-indicatoren (EP1, EP2 en EP3) berekend uitgedrukt in kWh/m² per jaar. Tevens wordt de waarde voor de temperatuuroverschrijding bepaald (TOjuli). Deze uitkomsten worden getoetst aan de BENG eisen, conform het bouwbesluit. Vanaf 1 januari voeren gediplomeerde EP-adviseurs van Invent de EP-berekeningen uit.

Voordelen Uniec3

Het uitvoeren van berekeningen in de software Uniec3 heeft een tal van voordelen, waardoor onze EP-adviseurs efficiënt en snel de berekeningen voor u kunnen opstellen. Hieronder lichten we een aantal voordelen aan u uit:

  • Overzichtelijk – de bouwkundige bibliotheek blijft de centrale plek voor alle bouwkundige constructies in het project. Ook is er een overzicht met alle installaties in het gebouw, waardoor in één oogopslag is te zien welke technieken worden toegepast. Tevens is het zeer geschikt om grotere gebouwen overzichtelijk weer te geven.
  • Uitgebreid – het is mogelijk om installaties te kiezen met een verklaring. Tevens is productinformatie opgenomen, zodat de energiezuinigheid van een product snel en eenvoudig inzichtelijk gemaakt kan worden.
  • Betrouwbaar – Uniec3 is geattesteerd conform BRL 9501. Daarnaast bevat de software diverse interne controles, om de foutmarge zoveel mogelijk te reduceren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant