Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 2102

In opdracht van Woonborg hebben we onlangs luchtdichtheidsmeting mogen uitvoeren voor 36 woningen. Een uniek project waar we nauw hebben samengewerkt met Hunebouw.

Project in afronding

Onlangs hebben we het eerste deel van een project mogen afronden, welke is uitgevoerd in opdracht van Woonborg. Er zijn 36 nieuwbouw woningen gebouwd in Nieuw-Roden, waarvan 17 gezinswoningen en 19 levensloopbestendige woningen. Het project is uitgevoerd door Hunebouw, een veelzijdige, innovatieve en flexibele dienstverlener in de noordelijke bouwsector. De bouw wordt in twee fasen gerealiseerd. 

Tijdens fase 1 werden er 24 woningen gebouwd. Na de bouwvak wordt gestart met fase 2, dan worden de overige 12 woningen gebouwd. Deze worden naar verwachting in 2022 opgeleverd.

Hunebouw heeft Invent benaderd om luchtdichtheidsmetingen uit te voeren voor alle 36 woningen. We hebben voor deze opdracht zowel tussentijdse metingen, gedurende de ruwbouw, als eindmetingen, bij de oplevering, uitgevoerd. De resultaten waren buitengewoon goed. Met deze meting wordt de luchtdoorlatendheid van de woning gemeten met een blowerdoortest. Door het uitvoeren van een luchtdichtheidsmeting zijn kieren en naden in de buitenschil eenvoudig op te sporen dan wel tijdig op te lossen.

Meten is weten

Naast het uitvoeren van een luchtdichtheidsmeting hebben we de opdracht om een thermografische inspectie uit te voeren. Deze meting is echter alleen mogelijk in de winter. Hoe groter het temperatuurverschil, hoe makkelijker het is om mogelijke gebreken vast te leggen. Met thermografie wordt onderzocht:

Afgifte energielabel

Bij de oplevering van het project hebben we ook een energielabel per woning mogen opstellen. Hiermee krijgt de bewoner inzage hoe energiezuinig zijn / haar woning is. Om de energieprestatie van een woning vast te stellen is er een netto warmtevraag berekening opgesteld, dat wordt toegepast om energieprestatievergoeding te heffen, waar Woonborg gebruikt van maakt.

 

20210715 project Woonborg

©Woonborg/Tieme Dekker

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.