Het ministerie (BZK) hebben besloten dat de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV-V) voor 2021 op 1 oktober sluit.

Het ministerie acht het risico op overschrijding van het budget dermate groot dat de regeling (voor 2021) sluit op 1 oktober. Indien op dat moment nog niet alle beschikbare middelen voor 2021 zijn aangevraagd, wordt de regeling opnieuw per 1 januari opengesteld.

Verwachting voor openstelling in 2022

De regeling wordt voor 2022 aangepast, zodat de regeling per maand kan openen of sluiten voor aanvragen. Op deze manier kan het risico op overschrijding van het budget worden beperkt. De omvang van de beschikbare bedragen in 2021 en 2022 wijzigt hierdoor dus niet.

Voor wie is de regeling interessant?

Alle verhuurders van sociale woningen waaronder woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars etc. (met meer dan 50 sociale zelfstandige huurwoningen in bezit), die gaan investeren in het verduurzamen van woningen komen voor de subsidie in aanmerking. 

Voorwaarde regeling

Om een aanvraag in te dienen, moet de energieprestatie van de woning met minimaal drie labelstappen verbeteren én moet minimaal energielabel B behaald worden.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de brief van 1 september van Minister Ollongren aan de Tweede kamer, download hier.  

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant