Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? Dan is er goed nieuws. Per 1 oktober 2021 tot 30 september 2022 wordt er een subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) beschikbaar gesteld. 

Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van één of meer maatregelen uit dat advies. De overheid wil mkb’ers met deze subsidie ondersteunen om te verduurzamen. 

Voor wie is de regeling bedoeld?

Heeft u een mkb-onderneming tot 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen met: 

  • 1 of meer bedrijfspanden of huurt u een bedrijfspand (of ruimte daarin) en;
  • valt u niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht  Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Waarvoor ontvangt u subsidie?

Deze regeling geeft subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijfspand of bedrijfsvoering. Voor het opstellen van een energieadvies op maat door een gespecialiseerde energie adviseur en voor de ondersteuning bij de uitvoering van het advies. Beide onderdelen vraagt u aan in één aanvraag per bedrijfspand. U komt alleen voor subsidie in aanmerking als u een bewijs kunt overleggen dat u één of meerdere maatregelen uit het energieadvies gaat uitvoeren of heeft uitgevoerd.

Ondersteuning voor uitvoering van de maatregelen

U kunt ook subsidie ontvangen voor concrete begeleiding en ondersteuning bij het nemen van minimaal één van de maatregelen uit het energieadvies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het opstellen van een financieringsplan, een subsidieaanvraag voor een andere regeling of ondersteuning bij het opvragen van offertes voor het nemen van maatregelen. Lees hier uitvoerige informatie over de subsidieregeling.

Bron: RVO

Heeft u vragen?

Heeft u aanvullende vragen over deze subsidieregeling dan helpen wij u graag verder. 

Contact

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant