Per 1 januari 2022 is het verplicht dat een geldig energielabel wordt vermeld in de advertentie, waarin een woning te koop of te huur wordt aangeboden. 

Er wordt per 1 januari 2022 tevens gehandhaafd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit is nog niet het geval tot 1 januari 2022. Door de invoering van de NTA 8800 per 1 januari 2021 was destijds besloten om tijdelijk niet te handhaven, omdat iedere woning opgenomen moest worden en dat er een dreigende tekort aan adviseurs was in een 'overspannen' woningmarkt. 

Verplicht energielabel

Wanneer een woning wordt verkocht of verhuurd is een label verplicht. Wanneer de woning wordt aangeboden via Funda dan moet het label vermeld worden. Deze verplichting geldt voor alle advertenties van de woning of vastgoed, ook wanneer deze wordt geplaatst op Facebook, LinkedIn, Instagram of in de krant. Wanneer het label niet wordt vermeld dan riskeert u een boete. 

Voorkomen onnodige kosten

Voorkom dat u onnodige kosten maakt door een boete. Vraag daarom tijdig een energielabel aan voor uw woning of vastgoed. Wij verwijzen u graag naar onze website energiecertificaat.nl. Via deze website kunt u zelf een afspraak inplannen.

Energielabel aanvragen

Bron: Kader

Vragen?

Heeft u aanvullende vragen naar aanleiding van het verplichte energielabel? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl