Wanneer u een huis koopt in 2022 dan zijn er een aantal voordelen die van kracht zijn wanneer u een energiezuinig of energieneutraal huis koopt.

Extra lenen

Voor een energiezuinig huis met een geldig energielabel van tenminste A++ afgegeven voor 1 januari 2015 of A+++ afgegeven na 1 januari 2021 kunt u maximaal € 9.000 extra lenen. Heeft de woning nul-op-de-meter dan kunt u zelfs € 25.000,- lenen.

Energiebesparende maatregelen

Voor investeringen in energiebesparing die nog moeten plaatsvinden, is het mogelijk om tot € 9.000 extra te lenen. Hiervoor geldt wel een voorwaarde. De extra hypotheek moet mét de energiebesparende maatregelen kunnen worden terugverdiend gedurende de looptijd van de hypotheek. Dat houdt in dat het bedrag waarmee de energierekening daalt hoger moet zijn dan de kosten van de extra hypotheek. Voor al deze maatregelen moet aangetoond worden dat het (gezamenlijk) jaarinkomen minimaal € 33.000 bruto is. 

Bron: Wijzer in geldzaken

Energiebesparende maatregelen

Maatwerkadvies

Om inzicht te krijgen in de maatregelen die u het beste kunt treffen, is het mogelijk om een maatwerkadvies af te nemen. Een maatwerkadvies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische energiebesparende verbetermaatregelen. Het geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, het binnenklimaat verbeteren en meer comfort opleveren. Tevens wordt er advies gegeven over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen. 

Informeer naar de mogelijkheden

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Contact

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant