De overheid wil ondernemers stimuleren om te investeren in onder meer energiebesparende maatregelen. U kunt als ondernemer gebruik maken van het belastingvoordeel dat is vastgesteld voor uiteenlopende maatregelen.

Dit belastingvoordeel is per 1 januari 2022 ook verhoogd. U kunt via de Milieulijst en Energielijst 2022 (MIA) controleren welk voordeel specifieke investeringen opleveren, die ten goede komen aan het milieu. In deze lijst kunt u zoeken op milieubesparende / duurzame maatregelen en inzien welk voordeel u kunt behalen door het treffen van deze maatregelen. Ook kunt u de Energie-investeringsaftrek (EIA) benaderen. De EIA geldt voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. Voor die investeringen kunt u 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Milieulijst en Energielijst 2022

Bron: RVO en mijn Tips & Advies

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over energiebesparende maatregelen die u kunt treffen neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Contact

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl