De overheid wil ondernemers stimuleren om te investeren in onder meer energiebesparende maatregelen. U kunt als ondernemer gebruik maken van het belastingvoordeel dat is vastgesteld voor uiteenlopende maatregelen.

Dit belastingvoordeel is per 1 januari 2022 ook verhoogd. U kunt via de Milieulijst en Energielijst 2022 (MIA) controleren welk voordeel specifieke investeringen opleveren, die ten goede komen aan het milieu. In deze lijst kunt u zoeken op milieubesparende / duurzame maatregelen en inzien welk voordeel u kunt behalen door het treffen van deze maatregelen. Ook kunt u de Energie-investeringsaftrek (EIA) benaderen. De EIA geldt voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. Voor die investeringen kunt u 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Milieulijst en Energielijst 2022

Bron: RVO en mijn Tips & Advies

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over energiebesparende maatregelen die u kunt treffen neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Contact

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant