Op 1 april opent er een subsidieregeling voor particuliere verhuurders en institutionele beleggers om ze de gelegenheid te bieden om subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van gereguleerde huurwoningen.

Het doel van SVOH

Het betreft de Subsidieregeling Verduurzaming en onderhoud Huurwoningen (SVOH). De SVOH opent op 1 april 2022 en loopt door tot en met 31 december 2025. In het Klimaatakkoord staat beschreven dat alle woningen en gebouwen in Nederland in 2050 CO2-arm moeten zijn. Met deze subsidie kunnen particuliere verhuurders en institutionele beleggers energiebesparende maatregelen treffen.

Wie komt in aanmerking

Concreet komen twee doelgroepen in aanmerking voor deze subsidie:
1. Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen. Deze liberalisatiegrens is voor 2022 vastgesteld op een aanvangshuurprijs van maximaal € 763,47.
2. Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel. Deze verhuurders mogen voor een onbeperkt aantal woningen SVOH aanvragen.

Deze doelgroep kan in de periode 1 april tot 31 december 2025 een aanvraag indienen via een digitaal aanvraagformulier.
Lees hier de voorwaarden die gesteld worden aan de SVOH.

Bron: rvo.nl

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant