Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Dan kunt u vanaf oktober gebruik maken van een nieuwe Subsidieregeling.

Op 3 oktober 2022 wordt er een nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) beschikbaar gesteld. Hiervoor is € 150 miljoen voor gereserveerd. De regeling loopt tot 31 december 2023. 

Goede voorbereiding is het halve werk

Wilt u DUMAVA aanvragen? Dan is het raadzaam om alvast te starten met de voorbereiding van de aanvraag. Om te beginnen kunt u controleren of u aan alle voorwaarden voldoet. Vervolgens kunt u het aanvraagproces doornemen en een energieadvies inplannen. Informatie hierover kunt u hier raadplegen. Naar verwachting treft u begin augustus een concept aanvraagformulier aan op de website van het RVO. Aan de hand van dit formulier krijgt u nog een beter beeld wat er van u verwacht wordt.

Voor wie is de regeling interessant?

DUMAVA is speciaal voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed. Met als doel om deze eigenaren te stimuleren om op kort termijn stappen te ondernemen om het gebouw te verduurzamen. Dit is van groot belang, gezien de opgave die we hebben in Nederland om de CO2-uitstaat en het verbruik van aardgas te reduceren. Dit is vastgelegd in het programma Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving, dat onderdeel is van de Nationale Woon- en Bouwagenda

Bron: RVO

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl