Energiebesparingsonderzoek

Invent heeft het “energiebesparingsonderzoek” ontwikkelt waarbij bedrijven niet alleen aan de wettelijke verplichtingen voldoen maar eveneens een bedrijfsspecifiek stappenplan krijgen.

Wat heeft ú aan het energiebesparingsonderzoek?

Niet alleen bent u met uw bedrijfspand straks wettelijk verplicht aan de nieuwe richtlijnen te voldoen, het kan u ook veel geld besparen. Het idee is dat in 2023 álle kantoren in Nederland een energielabel van minimaal C  of hoger moeten hebben. De consequenties zijn bijvoorbeeld dat banken straks kantoren met een label lager dan C niet meer willen financieren. Deze panden mogen in 2023 dan officieel niet meer verkocht of verhuurd worden.

Energiedoelen 2030

Per 2030 wil de regering dat alle bedrijfpanden van een A-label zijn voorzien. Het energiebesparingsonderzoek van Invent indexeerd uw pand en stelt met u een plan op voor het behalen van het gewenste label. Zoals eerder vermeld is dit wettelijk verplicht, maar het energiezuinig maken van het bedrijfspand bespaart u natuurlijk enorm op de energierekening. Het behalen van een C-label en uiteindelijk een A-label is in alle opzichten voordelig voor u en uw bedrijf. 

Het Invent energiebesparingsonderzoek bestaat uit o.a:

  • Energienotacontrole
  • Bouwkundige en installatie technische eigenschappen
  • Ventilatie
  • Verlichting en apparatuur
  • Veiligheid
  • Afval en duurzame energieopwekking

Na de opname kan er een CO2 - footprint worden opgesteld met daaraan gekoppeld een investeringsplan. We kijken ook samen naar mogelijke subsidie en financieringsmogelijkheden voor het energiebesparingsonderzoek.

Energienotacontrole

Zonder het te weten betalen een groot aantal bedrijven een te hoge rekening voor hun energie. Dit komt omdat de leveranciers van energie niet altijd alle vernieuwde regels wat betreft te prijsafspraken doorvoeren. Ook veel scholen en gemeenten hebben hier overigens last van. Wat er ook aan de hand kan zijn is dat de contracten verouderd zijn, en het bedrijf of de instelling daardoor meerdere jaren simpelweg te veel betaald. Het energiebesparingsonderzoek van Invent bevat ook een energienotacontrole. Door middel van deze controle kunt u dus in de eerste plaats misschien wel een flink bedrag besparen. Daarnaast is dit een controle om te kijken of het huidige contract voldoet aan de richtlijnen die gesteld zijn voor 2023.

Belangrijke aandachtspunten van het energiebesparingsonderzoek:

energiebesparingsonderzoek

Een energiebesparingsonderzoek helpt u te voldoen aan de wet- en regelgeving van de overheid.


Met een energiebesparingsonderzoek zorgt u ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de juiste wet- en regelgeving omtrent engeriebesparing. Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten van de Rijksoverheid hun panden zuiniger maken. Dat is geen probleem, want de investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten. Hierdoor is binnen enkele jaren de investering weer terugverdiend.

Gebruikt uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar? Dan is het verplicht om energiebesparende maatregelen nemen, tenminste als u de kosten hiervoor in minder dan 5 jaar kunt terugverdienen. Deze maatregelen worden vastgelegd per sector door de overheid. Gebruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 200.000 kWh stroom of 75.000 m3 gas? Dan kan de gemeente van u eisen dat u een energiebesparingsonderzoek uitvoert. Voor aanvullende vragen hierover kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

energiebesparingsonderzoek 1

Meer weten over het Energiebesparingsonderzoek?

Wil u meer weten over wat Invent voor u en uw gebouw kan betekenen? Of wilt u meer weten over het energiebesparingsonderzoek? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn