Invent Advies

Invent is sinds 1999 hét energieadviesbureau voor energiezuinig bouwen en verbouwen. Zowel voor woningen als utiliteitsgebouwen, bestaand en nieuwbouw.

MKB energie advies

De energie-inspectie is één van de vormen van het MKB energieadvies die Invent kan uitvoeren. Het is een laagdrempelig, professioneel energieadvies waarbij u samen met een energieadviseur door uw bedrijf loopt. Bekijk in de onderstaande video wat een energie inspectie als onderdeel van het MKB energieadvies voor uw bedrijf kan betekenen.

De voordelen van een MKB energie advies voor uw bedrijf:

 • Het MKB energie advies geeft inzicht in het huidig energieverbruik
 • Inzicht in energiebesparende mogelijkheden
 • Ontzorgen van het energiebesparingstraject
 • Het in kaart brengen van uw energiehuishouding
 • Grip op de energielasten van uw bedrijf
 • Inzicht in bouwkundig- en installatietechnische mogelijkheden
 • Overzicht of de maatregelen passen in het reguliere onderhoud van uw gebouw
 • Samen aan de slag om n.a.v. het energieadvies het energieverbruik omlaag te brengen
 • Bijdragen aan een beter milieu
 • Uw bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Via het MKB energieadvies kunt u voldoen aan wetgeving van energiebesparende verplichtingen
 • Het MKB energieadvies geeft u inzicht in aantrekkelijke regelingen uit het energieakkoord
 • Bijdrage aan de merklijn voor uw bedrijf
 • U krijgt het MKB energie advies stappenplan aangeleverd voor energiebesparende maatregelen
 • Het advies geeft u inzicht in subsidies en financieringsmogelijkheden

Hoe gaat het MKB energie advies in zijn werk? 

De adviseur kijkt samen met u naar de besparingsmogelijkheden op het gebied van isolatie, het gebruik van apparaten en verlichting, duurzaam opgewekte energie, uw energienota maar ook brandveiligheid. Verder kunt u gebruik maken van energiemonitoring om inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw bedrijf. De resultaten van de inspectie worden in een bondig, overzichtelijk en begrijpelijk rapport aangeleverd.

Waarom het MKB energie advies?

Een investering in het MKB energie advies van Invent is een investering die zichzelf weer terug verdient. Op basis van het advies kunnen er allerlei verbeteringen in het bedrijf worden doorgevoerd die een enorme besparing op kunnen leveren. Daarnaast heb je nu in kaart hoe de energiestromen in het bedrijf lopen. Je krijgt daarmee zelf ook het inzicht in waar er nog stappen te maken zijn. Dit kan helpen bij het aanschaffen van nieuwe apparatuur of bij het doen van investeringen (of juist niet). Daarnaast wordt het vanaf 2023 wettelijk verplicht dat het bedrijfspand minimaal een C-energielabel heeft. Om hier op tijd op in te spelen is het dus verstandig om zo snel mogelijk een index van het energieverbruik van het gebouw in kaart te hebben gebracht.

Uw merk

Naast de financieële voordelen van een MKB energie advies (en de uitvoering daar van) en naast de wettelijke verplichting is het binnen de hededaagse markt ook goed voor uw merk. Het verantwoord omgaan met het milieu is voor veel bedrijven één van de kernwaarden achter het merk. Verschillende vooraanstaande trendwatchers en marketingbureaus wijzen er op dat maatschappelijk verantwoord ondernemen, de CO2 footprint, cradle to cradle en recycling punten zijn waar de hedendaagse maatschappij naar opzoek is. De klant is zich meer bewust van het behoud van de aarde en past dit toe op zijn eigen consumeren. Een bedrijfspand met een optimaal energie label is een uitstekende manier om hier op in te spelen.

Contact over een MKB energieadvies?

Geïnteresseerd in een MKB energieadvies voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een energie advies voor uw bedrijf