Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag u het gebouw per 1 januari 2023 niet meer gebruikt worden. Een energielabel C betekent dat gebouwen relatief energiezuinig zijn, maar dat er nog ruimte is voor besparingsmaatregelen. Het verplichte label C is een tussenstap op weg naar volledig energieneutrale gebouwen.

Inzicht in energieprestatie van uw pand

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning over een energielabel te beschikken. Bijkomend voordeel is dat door het toepassen van (energiezuinige) maatregelen en verbeteringen een wijziging optreedt in het energielabel en de energie-index.

Invent verzorgt deze inspectieopnamen voor woningcorporaties in Noordoost-Nederland en heeft hierin ruime ervaring. Hierbij werken wij nauw samen met onze strategische partner Vabi, die de rekensoftware levert op het gebied van duurzaamheid en comfort.

Aanpak

Wanneer Invent een inspectie uitvoert, worden de volgende onderdelen opgenomen:

  • Isolatie
  • Beglazing
  • Verwarming
  • Warmwatervoorziening

Contact
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op dan maken we graag een afspraak om onze aanpak in een persoonlijk gesprek toe te lichten.

Woning met label transparant