Kwaliteitsborging

De komende jaren worden steeds meer woningen zeer energiezuinig gebouwd of gerenoveerd. Eigenaren of bouwers van deze woningen kunnen de energieprestatie van deze woningen op een deskundige en objectieve wijze laten vaststellen. Hiervoor is een toetsingsmethode vastgelegd in de BRL 9500-05, conform NEN 7120 rekenmethode

Toetsingsmethode BRL 9500-05

Invent is hiervoor gecertificeerd en kan deze woningen tijdens de bouw en bij oplevering toetsen volgens deze richtlijn en het bijpassende opnameprotocol. Op deze manier kunnen eigenaren van de woningen aantonen dat na oplevering de beoogde energieprestatie gehaald kan worden.

Bedrijfspand verzekeren Een EPN-adviseur controleert of de onderdelen die deel uitmaken van de berekening voor de Netto warmtevraag van de woning conform de EP-berekening zijn uitgevoerd. Hierbij valt te denken aan de kwaliteit van de thermische schil, luchtdichtheid en ventilatie.

Energieprestatievergoeding (EPV)

In de wet- en regelgeving staat aangegeven dat als een woning zeer energiezuinig is (of zeer energiezuinig is gemaakt), het mogelijk is voor verhuurder en huurder om een energieprestatievergoeding (EPV) overeen te komen. Het betreft dan een zeer energiezuinige woning, zoals bijvoorbeeld de nul-op-de-meter woning.

De hoogte van de EPV is gekoppeld aan de Netto warmtevraag van de woning (kWh/m²), een lagere waarde geeft de mogelijkheid tot een hogere energieprestatievergoeding.

Lees hier meer over Energieprestatievergoeding

Luchtdichtheidsmeting

Een onderdeel van de toetsing is het uitvoeren van een luchtdichtheidstest. Hierbij wordt gecontroleerd of gehanteerde waarde in de EP-berekening in de praktijk wordt gehaald.

Ons stappenplan

Heeft u bouwplannen waarbij u de kwaliteit bij oplevering wilt borgen? Wilt u een energieprestatievergoeding toepassen? Dan kunnen wij voor u de volgende werkzaamheden verrichten;
1. Opstellen of toetsen van de EP-berekening en bepalen van de indicatieve Netto warmtevraag;
2. Toetsing tijdens de bouw: dossiervorming hoe de uitgangspunten uit de EP-berekening worden toegepast;
3. Bepaling van de luchtdichtheid van de woning door middel van het uitvoeren van een BlowerDoortest;
4. Opstellen van een gecertificeerd Rapport Netto Warmtevraag (RNW).

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant