Energie index voor huurwoningen

Verhuurt u een woning? Dan bepaalt het puntensysteem vaak de maximale huur. Een onderdeel van dit puntensysteem is de energieprestatie. Bij woningen met een energielabel (niet ouder dan 10 jaar) afgemeld tot 1 januari 2015 bepaalt dit label het aantal punten, vanaf 1 januari 2015 is dit onderdeel vervangen door de energie index.

Energie index prestatie

De energieprestatie telt mee in het puntenaantal van een zelfstandige huurwoning. De Energie Index wordt weergegeven in een getal. Een lagere Energie Index levert meer huurpunten op. Afhankelijk van de energieprestatie krijgt een woning extra energie index punten. Hoe energiezuiniger de woningen des te meer punten. Onderstaand de energie index puntentelling.

Energie index puntentelling:

energieindex

De 150 punten van de energie index

Enkel een gecertificeerde adviseur mag een Energie index komen opstellen. Dit gaat doormiddel van het controleren van 150 punten en kermerken van een woning. In het kort houdt het in dat de adviseur van Invent de afmetingen van het gebouw opmeet en kijkt wat er reeds aan isolatie is gedaan. Daarnaast wordt er in kaart gebracht welke installaties en apparatuur zich in de woning bevinden. Met al deze gegevens tezamen kan de energieadviseur een gedetailleerd rapport van de woning maken. In dit rapport krijgt de woning dan een cijfer, oftewel het ´Energie-index-getal´.

Energie index rapport

Energie index

Voor het berekenen van de energie index neemt een adviseur van Invent ter plaatse het pand op en voert alle gegevens in met betrekking tot oppervlakten, isolatie en installatiegegevens, waarna er een energie index rapport wordt opgesteld.

Een verhuurder moet nieuwe huurders informeren over de energieprestatie van de woning d.m.v. overhandiging van het energielabel. Als u een energie index laat berekenen krijgt u dit label er bijgeleverd.

Invent Advies is gecertificeerd volgens BRL 9500

Energie index certificering

 

Invent afbeelding 01 17

 

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl