Invent is graag betrokken vanaf het voorlopig ontwerp om de installatie probleemloos in het architectonische ontwerp te laten integreren. Hierdoor ontstaat een compleet plan waarin architectuur, constructie en installaties goed op elkaar zijn afgestemd.

Installatietechinisch advies 

Invent heeft ruim kennis en ervaring als het gaat om installatietechnisch advies. Als het nu gaat om de wettelijke en technische eisen of innovaties. Wij denken graag mee om uw wensen om te zetten naar concrete oplossingen. Concreet kunnen wij u verder helpen met vraagstukken die relatie hebben met:

  • Duurzame technieken, enkele voorbeelden hiervan zijn de toepassing van zonnepanelen en warmtepompen.
  • Rekenwerk ten behoeve van werktuigbouwkunde en elektrotechniek, denk hierbij aan warmteverliesberekening of luchtkanalenberekening.
  • Domotica, waarmee u systemen kunt integreren dat comfort, veiligheid, efficiency, gebruikersgemak, energiebesparing en tijdwinst vergroot. 
  • Monitoring, waarbij wordt gekeken of alle installaties na behoren werkt.

Disciplines installatietechniek

Installatietechniek bestaat uit verschillende disciplines, waar Invent een rol in kan spelen. Te denken valt:

  • Haalbaarheidsstudies en advisering: tijdens haalbaarheidsstudies wordt onderzocht welke technieken het beste passen binnen de energetische, comforttechnische en financiële kaders. Hierbij wordt altijd een link met duurzaam en comfortabel bouwen gelegd. Hierbij wordt ook de bouwkundige schil niet vergeten.
  • 2D Tekenwerk dat wordt uitgevoerd in StabiCAD, software voor installatietechniek
  • Directievoering over het installatietechnische deel. Invent kan deze directievoering volledig op zich nemen. Ook kunnen wij van toegevoegde waarde zijn als het gaat om het dagelijkse toezicht op de bouwlocatie. Invent kan met haar kennis monitoren dat de bouwwerkzaamheden volgens bestek, tekeningen en regelgeving verlopen.
  • Oplevering: in deze fase van het project kan Invent de opdrachtgever bijstaan bij oplevering van installaties. Dit kan door een visuele oplevering, maar ook door een uitgebreide oplevering, waar alle installatie technische onderdelen worden getoetst aan uitgangspunten.
  • Inspecties: onder inspecties verstaan wij het toetsen van plannen van derden, voordat deze worden uitgevoerd. Invent kan deze controles uitvoeren, maar kan ook inschakelt worden om klachten inzichtelijk te maken. Zodra de klacht inzichtelijk is gemaakt, dragen wij een constructieve oplossing aan voor het probleem. 

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

Contact

 

 

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl