Mensen brengen veel van hun tijd binnen in gebouwen door. De kwaliteit van het binnenmilieu (klimaat) is dan ook vaak bepalend voor het ontstaan van eventuele gezondheidsklachten.

Hierbij spelen factoren zoals de bouwtechnische en installatietechnische kwaliteiten, het beheer en het onderhoud van de ruimten een belangrijke rol. Maar ook de aanwezigheid van meerdere mensen of machines kunnen van invloed zijn op dit binnenmilieu. De meeste klachten komen voor op kantoren en scholen.

 

Om het binnenmilieu van een gebouw in kaart te brengen en als onderlegger voor het advies, wordt gebruik gemaakt van diverse meetinstrumenten om de bron van het probleem te achterhalen. De volgende onderdelen kunnen gemeten worden:

  •     Temperatuur (°C/F)
  •     Luchtvochtigheid (Rv)
  •     Koolstofdioxide (CO2)
  •     Luchtsnelheid (m/s)
  •     Luchthoeveelheid (m3/h)

Ook is het mogelijk om diverse eigenschappen van het binnenmilieu te meten over een bepaalde periode. Bij deze monitoring van het binnenklimaat wordt gebruik gemaakt van dataloggers. De duur van een monitoring is afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, dit kan verschillen van één week tot enkele maanden. Hierdoor hoeft het advies niet op een momentopname te worden gebaseerd.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Contact

 

 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon :  0593541045
WhatsApp  :  0683808465
E-mail :  info@invent.nl

Energielabel Woningcorporaties

Een energielabel geeft de energieprestatie van uw pand aan. Hierdoor zien huurders en kopers snel of het pand zuinig of onzuinig is. Woningcorporaties hebben vanuit wet- en regelgeving een plicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te beschikken over een energielabel.

Lees meer

Woning met label transparant